DESPRE NOI

Local

Toata lumea apreciaza gustul și calitatea alimentelor locale. În primul rând sunt proaspete, pentru că ajung mai repede la noi. Un aspect la care ne gândim mai puțin este acela că produsele alimentare locale întăresc economia locală si aduc beneficii fermierilor mici, contribuind în egală măsură la prevenirea risipei de alimente.

Responsabil

Consumul și promovarea produselor locale, precum și implicarea comunității în crearea de criterii de calitate și de apreciere a produsului cresc responsabilitatea producătorului pentru calitatea produsului, deoarece se bazează pe contactul direct dintre producator și client.

Ecologic

Pe toți ne preocupă siguranța produselor pe care le consumăm, mai cu seamă a alimentelor. În acest sens vin în sprijinul nostru certificările bio/organic/ecologic.

Brand local bio

La nivelul județului Brașov, autorități publice locale, instituții de învațământ, unități de alimentație publică, organizații de fermieri, producători agricoli, procesatori de alimente si comercianți au pus bazele unui parteneriat pentru realizarea unui brand local în vederea comercializarii produselor bio.

Programul Național de Dezvoltare Rurală

Astfel s-a obținut o finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, Masura 16 – Cooperare, Submăsura 16.4 – „Sprijin acordat pentru cooperare orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare” pentru proiectul „Concept inovativ privind siguranța alimentară și marketing-ul produselor agro-alimentare ecologice în cadrul lanțului scurt de aprovizionare pe piața locală Brașov”.

lanțuri scurte de aprovizionare

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă promovarea cooperării între actorii locali din domeniul producției/procesării/comercializării produselor agro-alimentare ecologice, în scopul comercializării pe piața locală a produselor agro-alimentare prin intermediul lanțurilor scurte de aprovizionare.

OBIECTIVE SPECIFICE

Creare

Crearea și dezvoltarea unor lanțuri scurte de aprovizionare pentru produsele ecologice în județul Brașov

Dezvoltare

Crearea și dezvoltarea pieței locale a produselor agro-alimentare ecologice în județul Brașov

Promovare

Activități de promovare referitoare la crearea și dezvoltarea lanțurilor scurte de aprovizionare cu produse alimentare ecologice și a pieței locale deservite de aceste lanțuri în județul Brașov.

Recunoașterea standardului ecologic al produselor locale și monitorizarea calității produselor comercializate prin lanțul scurt de aprovizionare asigură încrederea consumatorilor în produs, fapt ce conduce, în timp, la consolidarea prestigiului producătorilor de pe piața locală.

Share This